Rustoordbewoners maken tocht met luchtballon

Rustoordbewoners maken tocht met luchtballon

Vier bewoners van het rustoord Huize Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes zweefden gisteren hoog boven Zoutleeuw tijdens een tocht met een luchtballon “wat een prachtig zicht heb ik hier op het Vinnemeer” zei de tachtigjarige August Persoons. Hij kroop samen met Isidore Cox (81), simone Jespers (88) en Clementina Covens (94) in de Ballon.

“Onze bewonersraad polst regelmatig naar de dromen en wensen van de senioren” aldus Anja Brulmans van het rustoord; “Enkele bewoners zagen een tochtje met een luchtballon wel zitten. Onze 110-jarige bewoonster Fanny Godin houdt ook wel van speciale activiteiten, zoals schaatsen en zwemmen, maar in en luchtballon durfde ze toch niet. Ze heeft de vier andere bewoners wel heel enthousiast uitgewuifd.”

Ex-para
Ex-paracommando August Persoons beleefde nostalgische momenten in de luchtballon. “Ik hou van avontuur”, glimlachte hij. “Als para sprong ik uit de paraballon in schaffen (Diest). Deze tocht doet me daar aan denken.” De firma Rainbow Ballooning organiseert luchtballontochten in Zoutleeuw sinds april. Naargelang van de stand van de wind stijgt de ballon op in Het Vinne, op het scoutsterrein achter het gemeentehuis of op de voetbalterreinen in Halle-Booienhoven.